Salată de cartofi cu chimen

de Zamfira in Mancaruri de legume, 24 Oct 2015 | 3049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi roșii
  • 1 lingură chimen (semințe sau chimen măcinat)
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apă
  • 1 ceapă roșie (mare)
  • 100 ml oțet
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de cartofi cu chimen:

Fierbem cartofii în apă cu sare sau în aburi. Lăsăm sa se răcească astfel devin mai puțin sfărămicioși. Curățăm cartofii și îi tăiem rondele mai groase.

Călim chimenul în ulei, nu mai mult de 1 minut, apoi adăugăm rondele de catofi, călim și cartofii pe ambele părți câte 2 minute. Este indicat a folosi un vas teflonat pentru a evita arderea cartofilor de marginea vasului.

Oprim focul, lăsăm cartofii să se odihnească 3-4 minute și apoi adăugăm apa cu oțetul, ceapa rondele, sare și piper. Amestecăm totul cu grijă pentru a nu sparge rondelele de cartofi și mai aprindem focul pentru a da un clocot, două apei cu oțetul.


Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de cartofi cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

Zamfira 1

26.10.2015, 12:09

Anca, adevatrat!

miki_a 1

26.10.2015, 13:19

Simpla, ieftina si buna!!!!!

Zamfira 1

26.10.2015, 13:45

Multumesc ela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanac in sos bechamel