Salata de conopida cu rosii uscate si cabanos

de mihaelar63 in Salate, 18 Noi 2019 | 2822 vizualizari

 

 Salata de conopida este usor de preparat si are un numar redus de calorii. Pentru ca imi place, caut retete noi pe care sa le experimentez. Va invit sa ,, gustati "' si din aceasta deosebita salata de conopida.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida [1 kg]
  • 200 ml iaurt gras
  • 100 gr cabanos
  • 50 gr rosii uscate conservate in ulei de masline
  • 50 ml ulei masline
  • 2 linguri mustar frantuzesc cu bobite intregi
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1/2 ardeo gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1 varf cutit chimen pudra
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • fulgi chilli
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida cu rosii uscate si cabanos:

  1. Conopida se desface buchetelle si se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu.
  2. Bicarbonatul de sodiu pus in apa de fiert, va albi conopida si o va face mai usor digerabila.
  3. Dupa fierbere se clateste conopida cu apa rece.
  4. Frunzele crude si proaspete ce imbraca conopida, nu se arunca. Se toaca marunt si se pun si ele la salata.
  5. Intr-un bol se amesteca iaurtul, uleiul cu mustar, sare, chimen, patrunjel si fulgi de chilli.
  6. Tocati marunt rosiile uscate si ardeii. Taiati rondele cabanosul.
  7. Incorporati in sosul din bol conopida maruntita, ardeii, rosiile.
  8. Salata se serveste rece alaturi de rosii sau castraveti.

                             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Bicarbonatul de sodiu ,pus in apa de fiert , va albi conopida si o va face mai usor digerabila .

2

Frunzele crude si proaspete ce imbraca conopida, nu se arunca. Se toaca marunt si se pun si ele la salata.

3

Puteti renunta la cabanos sau il puteti inlocui cu piept de pui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu rosii uscate si cabanos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu conopida si ton