Salata de dovlecei cu maioneza

de mirela0911 in Salate, 23 Iul 2015 | 92737 vizualizari

 

Folosim dovleceii in orice combinatie! Iar aceasta salata este perfecta la micul dejun sau cina, de ce nu?

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei mari
  • apa
  • Maioneza:
  • 1 galbenus
  • 250 ml ulei
  • 1-2 lingurite mustar
  • 140 g iaurt gras
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecei cu maioneza:

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua, se scobesc de seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu sare pe foc. Cand incepe sa fiarba se pun dovleceii dati pe razatoare. Se lasa la foc potrivit pana cand sunt fierti, se verifica din cand in cand.

Dupa ce au fiert se pun in strecuratoare, se da sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa, apasandu-se din cand in cand cu dosul unei linguri.

Intre timp se pregateste maioneza din galbenus, mustar si ulei. Toate ingredientele sa fie la aceeasi temperatura pentru a nu se taia maioneza in timpul prepararii.

Usturoiul se curata si se piseaza.

Dupa ce s-a scurs dovlecelul, se amesteca cu maioneza si iaurt, se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si usturoiul, se amesteca bine, dupa care este gata de servire.

Pofta buna sa aveti!

TIPS-URI

1

Sa nu stoarceti chiar de tot dovleceii, sa fie putin zemosi.

2

Maioneza se poate prepara in ce cantitate doriti, in functie de cati dovlecei aveti.

3

Este foarte buna cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecei cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Lenahopes 1

10.07.2016, 15:51

Nu ati mentionat de care tip de dovlecei ati folosit? Dovlecei romanesti sau tzuchini? Care este gramajul dovleceilor si in functie de tipul lor cata apa puneti la fiert?

Panacris 1

24.08.2017, 16:49

Corinuta 1

24.08.2017, 21:42

De dovlecei n-am facut inca, da niciodata nu-i tarziu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf