Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor

de mihaelar63 in Salau, 15 Mai 2014 | 4402 vizualizari

 

Inspirata de crapul en papillote cu pin al Bucatarasei Alina ., am poftit si eu la peste bun . Am studiat problema si am fost multumita de multitudinea combinatiilor si de modul sanatos de preparare.. Dupa ce am si consumat din deliciosul preparat am concluzionat ca o sa fie modul meu preferat de pregatire al pestelui . Multumesc Alina . !!!En papillote [ in pachet -in franceza] , reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor, in special peste , pui ,si legume impachetate in hartie de copt (uneori folie de aluminiu, pungi din plastic speciale sau frunze – cel mai adesea de bananier – în Asia).

Tehnica en papillote permite gătirea înăbuşită alături de vinuri, uleiuri, ierburi aromate şi alte mirodenii şi care împiedică uscarea cărnii şi facilitează aromarea ei în profunzime.

Cărnurile gătite en papillote se pot servi si în hârtia în care au fost gătite, pentru a savura sucul rezultat în urma procesului de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 6 rondele de salau[ 600-900 gr}
  • 3 linguri otet orez
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 linguri rondele praz
  • 100 gr cas mozzarela
  • cimbrisor lamaiat verde
  • rosii cherry
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor:

Intr-o tava yena puneti o coala mare de hartie de copt .

Asezati rondelele de salau taiate . Stropiti-le cu otet de orez si ulei de masline .

Presarati pe deasupra cimbrisor si sare

Pe fiecare rondea de peste puneti praz tanar verde , o feliuta de mozzarela si rosie cherry.

Impachetati totul cu grija .Pentru siguranta eu am fixat hartia cu 3 scobitori[ atenta sa nu o sfasii].

Dati  tava la cuptor 30 minute .

Mozzarela formeaza o crusta crocanta .

Serviti salaul cald alaturi de rosioare .

TIPS-URI

1

La terminarea procesului de coacere hartia se desface cu mare atentie [ se acumuleaza aburi fierbinti]. Aveti grija sa nu stati aplecati deasupra tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salau cu mozzarella in sos de rosii