Salau in sos de rosii cu masline, la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Ina in Multicooking, 1 Mai 2019 | 2635 vizualizari

 

Vinovata este Laura si reteta ei de macrou in sos de rosii cu masline. 
Va spun cu toata sinceritatea ca este o mancarica delicioasa gatita in timp record! :X 

 

INGREDIENTE

  • 1 salau de cca 1,5 kg.
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 300 g rosii cherry ( eu am avut congelate )
  • 150 g masline fara samburi
  • 200 ml bulion de casa
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau in sos de rosii cu masline, la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Pestele se curata de solzi si mate si se portioneaza rondele (coada si capul le pastram pentru ciorba). 

Spalam ceapa si o tocam  marunt. Daca folosim rosii proaspete le vom spara si pe acestea; eu am avut congelate si le-am folosit direct in mancare, fara a le decongela in prealabil.

In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune turnam 3-4 linguri cu ulei si punem ceapa tocata.

Conectam la curent Crock-Pot-ul, apasam tasta Brown/Saute fixand timpul la 10 minute si apasam tasta START. 

Cand ceapa incepe sa se caleasca, adaugam rosiile cherry, maslinele si rondelele de peste. Intoarcem pestele pe ambele parti si cand incepe sa se rumeneasca. adaugam in vas bulionul, apa si condimentam usor cu sare si piper.

Punem capacul si-l fixam pe pozitia inchis verificand ca si supapa de abur sa fie inchisa. Apasam tasta Meat/Stew , setam presiunea pe Low iar timpul pe 10 minute si pornim aparatul apasand butonul START. 

Cand timpul de gatire s-a terminat deconectam aparatul de la retea si eliberam aburii  prin ridicarea cu grija a supapei . Cand presiunile s-au egalizat ridicam capacul si decoram pestele gatit cu patrunjel verde. 

Consistenta pestelui si a sosului sunt perfecte iar gustul delicios. 

TIPS-URI

1

Daca bulionul este suficient de lichid, apa adaugata poate fi in cantitate mai mica. Va veti da seama in momentul gatirii de cantitatea de apa necesara.

2

Se poate folosi orice tip de peste, dar e de preferat sa aiba mai putine oase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau in sos de rosii cu masline, la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vita cu legume la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune