Saleurile cu branza si chimen ale bunicii

de gabrielaiancu in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2011 | 14352 vizualizari

 

Reteta numarul 1 pe care o fac in fiecare an, si care ma innebuneste este cea a saleurilor. Le-as manca zi si noapte!! In copilarie, tin minte ca o innebuneam pur si simplu pe bunica, sa ne faca saleuri. Nu stiu de ce-mi plac asa mult, nici nu incerc sa caut motive acum, dar sunt extraordinar de bune (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt nesarat la temperatura camerei
  • 3 cani faina
  • 3 linguri smantana
  • 2 lingurita drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 oua (galbenusul)
  • 1 lingurita sare
  • branza preferata (eu folosesc mereu telemea de oaie sarata) si chimen
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleurile cu branza si chimen ale bunicii:

1. Dizolvati drojdia in laptele putin incalzit. Lasati-o sa se odihneasca pentru 10 minute. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati untul, smantana, faina, uleiul, sarea, oul si amestecul de lapte cu drojdie, pana cand obtineti un aluat bine legat si pufos. Lasati-l sa se odihneasca pana cand isi dubleaza marimea, in jur de o ora. Adunati aluatul intr-o forma circulara si inveliti-l intr-o folie de plastic, si dati-l la frigider pentru 20 minute.

2. Apoi impartiti aluatul in 2 parti si intindeti, pe rand, fiecare parte intr-un dreptunghi sau patrat. Ungeti aluatul cu ou, presarati branza rasa si chimen. Folosind un cutit de patiserie taiati aluatul in fasii lungi si subtiri (late de 1-2 cm). Puneti saleurile in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le pentru 15 minute, la 180°C sau pana cand devin aurii. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca inainte de a le servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleurile cu branza si chimen ale bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu unt