Sandvis cu ton si branza in stil Provencal

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 9 Iul 2016 | 2978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de paine de tarate cu seminte
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 conserva ton in ulei (sau apa)
  • 1 lingurita capere
  • 1 fir ceapa verde
  • 6 masline negre cu samburi
  • 1 ardei mic, portocaliu
  • 1-2 linguri maioneza din iaurt
  • cateva crengute de cimbru
  • 20 grame de branza (eu am folosit Gouda, dar se poate folosi orice branza galbena care se topeste)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis cu ton si branza in stil Provencal:

Se ung feliile de paine cu ulei de masline si se presara cu putina sare. Se aseaza intr-o tava netapetata cu hartie de copt si se prajesc pe ambele parti, la 200 de grade, 2-4 minute, pana devin crocante.

Intre timp, se toaca caperele, dar nu foarte marunt, la fel ca si maslinele, carora le-au fost indepartati samburii, ceapa verde, ardeiul galben si se amesteca cu maioneza,sare si piper. Se rupe tonul in bucati mai mici si daca a fost conservat in apa se mai adauga si putin ulei de masline de buna calitate. 

Se feliaza branza in felii cat mai subtiri.

Pe trei dintre felii se aseaza branza, iar pe restul, compozitia cu ton. Se aseaza inapoi in tava si se gatesc pana cand branza s-a topit. 

Cu grija, se aseaza feliile de paine cu branza peste cele cu ton si se consuma imediat cu vin alb sec, rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis cu ton si branza in stil Provencal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bunica 1

09.07.2016, 17:00

Tare bun ce-ai făcut acolo!

Gherca Daniela 1

09.07.2016, 21:52

Rahela Velicu 1

10.07.2016, 01:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sandvis cald cu emmentaler.