Saramura de peste

de Lau in Peste, 17 Iun 2018 | 4252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • Saramura
  • 3 rosii mari
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 200 ml suc de rosii
  • foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 legatura patrujel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Condimentam pestele (spalat) cu sare si piper, lasam 10 min, dupa care prajim pe ambele parti cca 2-3 min. Scoatem pe un servetel absorbant.

Intr-un ceaun adaugam putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat cubulete si lasam sa se caleasca putin, adaugam ardeii tocati, rosiile tocate cubulete, sucul de rosii, 1 foaie de dafin, sare, piper, crenguta de cimbru, 1 l de apa si lasam sa fiarba cca 10 min din momentul in care da in clocot.

Oprim focul, adaugam usturoiul pisat (eu l-am frecat cu putin ulei ca la mujdei), pestele prajit, amestecam si dam la cuptorul incalzit cca 5-10 min.

La final adaugam patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de rosii in sos tomat