Saratele cu telemea cu mac

de Andreea Baraboi in Aperitive / Garnituri, 21 Dec 2014 | 3178 vizualizari

 

Ne pregatim de sarbatori !

 

INGREDIENTE

  • 3 oua -unul pt uns
  • 250 ml lapte batut
  • 200 g margarina
  • 250 g untura porc
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura sare mare
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • faina cat cere ingredientele de mai sus
  • telema
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea cu mac:

Intr-un vas mic am adaugat drojdia cu zaharul si le-am incorporat bine.Peste ele am adaugat laptele batut si am omogenizat bine.

In alt vas  adaugam  cele doua oua, margarina, untura si sarea peste care adaugam compozitia de mai sus si incorporam bine.

Peste compozitia omogenizata adaugam faina  atat cat cere  compozitia.

Framantam bine pana ce aluatul devine  lucios si elastic. Nu trebuie sa  se lipeasca de maini.

Il lasam  la odihnit pe 30 min,

Intindem o foaie mare cu  facem fasii de  marime medie .

In tava de copt asezam fasiile  le undem cu ou, radem telemea si presuram mac. 

Le  dam la cuptor pt 10=15  minute.

Le lasam la racorit !

 

TIPS-URI

1

Mie mi-a intrat circa 1 kg faina !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu telemea cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza