Saratele fragede cu untura si lapte

de Toamna07 in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2014 | 6945 vizualizari

 

Saratele pentru sarbatori ! :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 200 g untura sau unt 82% grasime
  • 150 ml lapte gras sau iaurt
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins in putin otet sau zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde pana formam un aluat moale,dar care se desprinde de pe maini
  • Ungem foaia de saratele cu 1 ou batut si presaram chimen,boia,seminte de mac,susan, in,cascaval ras...
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele fragede cu untura si lapte:

Eu le-am facut cu untura. Am cumparat osanza pe care am topit-o in ceaun .Am taiat-o cubulete si am adaugat peste ea o ceasca de apa.La foc mic ...Am obtinut o untura alba ca zapada. Buna de intins pe paine . :)

Mod de preparare : 

Folosim toate ingredientele reci. Am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat moale. Daca mai este nevoie mai adaugam faina in timp ce intindem o foaie groasa de 1 cm . Decupam forme diferite sau le taiem  betisoare. Ungem cu ou si presaram mac,susan ,boia... Dam saratelele la cuptor incins pentru 10-15 minute. Le scoatem cat sunt inca galbui,ele se vor usca afara.

Sunt foarte fragede si gustoase.


Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede cu untura si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele de sarbatori