Sarmale cu carne de curcan si varza murata, gatite la cuptor

de anuta in Mancare copii, 26 Iun 2019 | 4441 vizualizari

 

Meniu pentru copii!
Sarmalute delicioase din carne de curcan pentru copilasi mici,pitici si voinici!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de curcan,
  • o cescuta de orez,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 legatura de marar verde,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • sare,
  • amestec de condimente uscate(cimbru,oregano,maghiran,dafin),
  • 1 lingura de pasta de tomate,
  • 1 varza potrivit de mare murata,
  • un pic de afumatura,
  • 2-3 foi de dafin,
  • ulei de masline.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de curcan si varza murata, gatite la cuptor:

Se amesteca carnea tocata cu orezul spalat si scurs bine, cu ceapa taiata marunt, verdeata maruntita, uleiul de masline (cca 100 ml) sarea, condimentele. Se amesteca bine compozitia, se poriveste gustul dupa referinta cu sare si arome. Se lasa cca 30 minute, sa se intrepatrunda aromele. Eu las compozitia peste noapte in frigider.
Intre timp spalam varza in mai multe ape reci, se stoarce bine, presand-o in maini, apoi scoatem cu un cutit frunzele de sarmale, indepartand cotoarele daca este cazul. Se infasoara cate o lingura de amestec in cate o foaie de varza potrivit de mare (se taie in 2 daca frunza este mai mare), se infasoara bine, indesand capetele in interior cu degetul, apoi se asaza una langa alta in cratita, pana se termina compozitia.

Deasupra sarmalutelor asezam cateva bucatele de afumatura si restul ramas de varza, tocata marunt. Se dilueaza pasta de tomate in apa si se toarna deasupra. Se presara cateva foi de dafin, se completeaza cu apa cat sa acopere bine sarmalele si dam cratita la cuptor, la foc domol.

Cand incep sa fiarba, dam focul mic si lasam aproape o ora, pana se rumenesc frumos deasupra. Daca vrem sa iasa un pic mai grase, adaugam deasupra si un gat de ulei de masline.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de curcan si varza murata, gatite la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu oregano si lamaie