Sarmale cu ghebe si carne

de gaby_gabytza in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2020 | 2973 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 300 g carne tocata amestec vita-porc
  • 500 g ciuperci tocate
  • 6 linguri faina
  • boia de ardei dulce
  • condimente sarmale
  • 6 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita bors acru
  • 1 varza
  • 6 ardei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ghebe si carne:

Eu am avut ghebe proaspete culese din padure, deci prima oara le curatam, le spalam si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, le punem in strecuratoare. Dupa ce au lasat toata apa, le dam la robot.

Intr-un lighean adaugam ghebele tocate, orezul, carnea tocata, uleiul si amestecam. Dupa care punem ceapa, morcovul si ardeiul tocate marunt, faina, patrunjelul, condimentele si sarea dupa gust.

Le amestecam bine impreuna.

Spalam ardei ,le taiem capacul si ii curatam de samburi.dar pastram capacul lor.

Eu am avut varza noua asa ca prima oara am oporito si pe urma am folosito la sarmale.

Pe fundul oalei adaugam cotoarele de la varza.luam o frunza de varza,punem o lingura de umplutura si impaturim frunza.

Procedam la fel si cu restul de frunze.

Primul rand de la fundul oalei il punem cu sarmale in funze de varza.Dupa care luam un ardei il umplem cu umplutura iar la final ii dam capacul prin faina si il asezam in oala.Printre ardei adaugam sarmalute.

Umplem oala lasand liber din oala inaltimea de doua degete.Deasupra adaugam frunze de varza.Adaugam borsul peste si umplem cu apa cat sa acopere sarmalele.

Dam la fiert la foc cca 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ghebe si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica