Sarmale cu orez si ciuperci

de La Ancuta in Mancaruri de post, 24 Mar 2011 | 16087 vizualizari

 

Nu mai mancasem de foarte multa vreme sarmale cu ciuperci. Si pentru ca tot suntem in post, iar varza acra mai avem destula, am hotarat ca ar fi cazul sa fac niste sarmale :).

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 3 mrcovi
  • 700 g ciuperci
  • 1 cana orez
  • 250 ml suc de rosii
  • cimbru
  • marar
  • 2 frunze de dafin
  • sare, piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu orez si ciuperci:

Curatatm ceapa si o taiem marunt. O punem la inabusit in 3 linguri ulei de masline si 3 linguri apa. Dupa ce s-a inmuiat adaugam morcovii curatati si dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

Cand s-au inmuiat adaugam ciupercile curatate si taiate bucatele. Lasam sa fiarba pana scade toata apa lasata de ciuperci.
Adaugam apoi orezul spalat bine in apa rece si amestecam. Turnam o cana cu apa si adaugam cimbru, sare si piper. Lasam sa fiarba pana scade apa (~10 minute). Dam de pe foc si lasam la racit.

Intre timp desfacem varza. Daca este prea acra o lasam 20 de minute in apa calduta. O varza o tocam iar cealalta o folosim la invelit sarmalele.

In oala in care vom fierbe sarmalele punem ulei si un strat de varza taiata marunt. Presaram putin cimbru si marar si punem o frunza de dafin.

Pentru sarmale punem cate o lingura de umplutura pe frunza de varza si impaturim. Asezam sarmalele in oala peste stratul de varza.
Deasupra punem restul de varza tocata, putin cimbru, marar si frunza de dafin. Turnam sucul de rosii si completam cu apa, cat sa acopere sarmalele.

Acoperim si punem sa fiarba la foc mic 45 de minute. Dam apoi oala la cuptor si mai lasam sa fiarba inca 45 de minute.

Se servesc calde, dar sunt foarte bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta