Sarmale de post fierte in vas roman

de mamaieelena in Mancaruri de post, 13 Dec 2010 | 7279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciuperci proaspete
  • 1 ardei gras
  • 3 cepe potrivite
  • 1 fir de praz
  • 1 cartof
  • 8 linguri ulei
  • 5ooml suc de rosii
  • 1 ceasca de cafea de 200 gr cu orez
  • patrunjel(eu am pus de la congelator)
  • piper
  • sare
  • foi de dafin 4 buc
  • cimbru cu crenguta 1 buc.
  • 1 varza murata mare de 2-2.500kg
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post fierte in vas roman:

4 linguri de ulei se pun in wok si se pun la calit ardei, ceapa, ciuperci, cartof si praz, dar dupa ce au fost curatate , spalate si taiate. Se vor cali pana se duce zeama de la toate. Se asezoneaza dupa gust si apoi se pun in blender si se zdrobesc dar nu prea mult .

Intr-un castron punem orezul la spalat si scurgem bine de apa dupa care peste orez rasturnam continutul blenderului se adauga verdeata si cu lingura punem in foile de varza pe care le-am pregatit de cu o zi inainte. Pentru ca le-am lasat la desarat cu apa rece le impachtam cu grja ca e un pic mai moale dar se pot impacheta bine .

Se aseaza in vasul roman creanga de cimbru si foi de dafin si apoi sarmalele . La sfarsit se pun cele 4 linguri de ulei si sucul de rosii cu un pic de apa apoi se da la cuptor cca o ora dar trebuie verificat.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post fierte in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac ( de post)