Sarmale in foi de varza acra

de MotanLaOale in Porc, 12 Ian 2021 | 4743 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 3 verze murate mari
  • 4 cepe
  • 1 cana de orez
  • 500g scarita afumata
  • 400g costita afumata
  • 400g pasta de tomate
  • foi dafin
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza acra:

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare.

Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie.

Se adauga 2 linguri cu varf de pasta de tomate, sare, piper si se amesteca.

Se pune si orezul sa se umfle cateva minute.

Se pune la racit.

Afumatura scarita si costita se taie felii.

Intr-un castron mare se pune carnea tocata, ceapa calita cu orezul rece si se amesteca bine.

Se gusta, se potriveste de sare si piper si se lasa o jumatate de ora pt omogenizarea aromelor.

Cand amestecul este gata se trece la formarea sarmalelor ( de preferinta mici ).

Se pune pe fundul unei cratite un strat de varza tocata si se pun sarmalele in cercuri concentrice (doar 3 randuri) si in mujloc se pune scarita afumata.

Se pun felii de costita afumata si se mai pune un strat de sarmale si scarita afumata in mijloc.

Deasupra se pune un strat de varza tocata.

Se face un amestec din pasta de tomate, apa si se toarna in cratita pana acopera varza.

Se pune cratita pe foc 90 de min la foc min agitand-o din cand in cand sa nu se prinda.

Dupa aceasta se completeaza cu apa si se pune in cuptor la 180 de grade C cel putin 2 ore dupa care sunt gata.

Se consuma cu smantana si mamaliga si neaparat cu un pahar de vin bun.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie