Sarmalute de post cu ciuperci

de Valclaudia in Mancaruri de post, 15 Mar 2017 | 4938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de varza murata
  • varza murata tocata
  • 1 praz mare
  • 2 ardei kapia
  • 400 gr ciuperci fierte si trecute apoi prin robot
  • 2 morcovi mari
  • 2 cartofi mari
  • 150 gr orez
  • sare si piper dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 rosii
  • cimbru si marar dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu ciuperci:

Pentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat.

Curatam si spalam toate legumele.

Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin robot.

Morcovii se trec pe razatoarea fina, iar cartofii pe razatoarea cu orchiuri mari.

Prazul se toaca marunt si se pune la calit, impreuna cu ardeiul kapia taiat bucatele.

Adaugam morcovii si cartofii, punem sare si piper dupa gust.

Amestecam, apoi adaugam ciupercile si orezul,cimbru si marar dupa gust, omogenizam compozitia.

Pe masa de lucru, punem cate o foaie de varza scursa, adaugam o lingura de umplutura, apoi impachetam sarmalutele.

Tocam varza, asezam un strat de varza tocata la baza cratitei, apoi un strat de sarmalute, din nou un strat de varza, si tot asa pana le asezam pe toate. 

Ultimul strat va fi de varza, peste care vom pune rosii taiate si foile de dafin.

Adaugam apa cat sa le cuprinda si le fierbem la foc mic, cel putin o ora.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post in foi de varza