"Scoici" cu chiftelute

de diaconta in Paste, 5 Mar 2011 | 5685 vizualizari

 

Adica,altfel de paste.....doar nu v-ati gandit ca m-am apucat sa gatesc scoici.Nu as putea spune ca pastele sunt favoritele mele,de aceea incerc sa fac cate o combinatie mai "altfel" ,sa le potrivesc gustului meu.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste scoici
  • un piept de pui
  • un ou
  • 3 linguri pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • condiment pentru pui,piper
  • marar,patrunjel
  • morcovi
  • 100 ml suc de rosii
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Scoici" cu chiftelute:

Pastele se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte se iau de pe foc ,se adauga o cana de apa rece si se lasa in apa sa se umfle,chiar de's scoici si nu ...penne.Se scurg de apa si se pun sub un jet de apa rece.Mie nu-mi place sa ramana lipicioase.

Din pieptul de pui,pesmet,ou,usturoi si verdeata se fac chiftelute maruntele care se prajesc in ulei.Se condimenteaza evident.

In uleiul in care am prajit chiftelele punem morcovii sa se prajeasca.Cand s-au inmuiat suficient,punem si chiftelutele,apoi adaugam sucul de rosii si smantana.Se lasa sa fiarba putin.Daca este cazul mai adaugam putin piper.

Cascavalul se razuieste pe razatoarea cu gauri mari.

Se amesteca pastele cu sosul si cascavalul razuit si se pun intr-un vas de yena ,pe care l-am uns in prealabil cu putin unt.

Se lasa la cuptor pana cand se topeste cascavalul si se intrepatrund aromele.

De preferinta se servesc calde si se mai poate adauga smantana.

Tare mi-au placut in combinatia asta.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Scoici" cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si ciuperci