Soarele - papanasi cu caise

de mihaelar63 in Mancare copii, 27 Iul 2019 | 6517 vizualizari

 

M-am  amorezat de ,, Soarele "' de cum l-am intalnit pe un blog culinar rusesc. Mi-a atras intai atentia vizual. Partea grea a venit la traducere cand erau indicate la sfarsit ,, batoane de porumb " sfarmate. M-a descurcat o moldoveanca nascuta in Chisinau. Era vorba de pufuleti dulci sfarmati. Cum eu nu am gasit asa ceva, am mers pe clasicul pesmet.
,,Meniu copii "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza vaci grasa
  • 10 caise
  • 10 linguri pesmet auriu
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri gris
  • 2 oua
  • 2 linguri faina alba
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 lingurita rasa pudra de turmeric
  • 1 varf cutit sare fina
  • afine si frunzulite de menta pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soarele - papanasi cu caise:

  1.  La inceput se bat ouale cu 2 linguri de zahar .
  2. Caisele se spala si se curata de samburi .
  3. Jumatatile de caise se amesteca cu zaharul vaniliat .
  4. Daca doriti puteti sa puneti si putin zahar peste caise . Eu le-am preferat mai acrisoare .
  5. Se omogenizeaza branza de vaci cu sare , gris , faina alba si cu ouale batute cu zahar .
  6. Compozitia obtinuta se da 15 minute la rece .
  7. Intre timp pregatiti pesmetul .Intr-o tigaie prajiti pesmetul usor in ulei .
  8. Trebuie supravegheat ca sa nu se arda .
  9. Se i-a tigaia de pe foc si se amesteca pesmetul cu turmeric pudra si restul de zahar .
  10. Se pune o oala cu 2l apa la fiert .
  11. Din compozitoia cu branza de vaca se iau bucati mici , se intind in palma si in mijloc se pune cate o jumatate de caisa .
  12. Formati bile  ce le puneti la fiert in apa ce clocoteste domol .
  13. In momentul in care papanasii se ridica la suprafata , se scot cu o paleta cu gauri si se tavalesc prin pesmet .
  14. La servire decorati cu fructe si frunzulite de menta .
  15. Papanasii cu caise ,, Soarele "' sunt gustosi  serviti  calzi cat si reci.

                                            Pofta mare copii !!!!

TIPS-URI

1

Nici nu stiam ca exista pesmet auriu. Misterul l-am dezlegat citind ingredientele de pe ambalaj. Este pesmet amestecat cu turmeric. Sanatos imi spun, atunci hai sa-i potentam valoarea cu inca putina pudra de turmeric.

2

Asa am obtinut minunata culoare a papanasilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soarele - papanasi cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

30.07.2019, 12:37

Arata minunat!

dantes 1

03.08.2019, 10:50

Super!

Panacris 1

19.05.2022, 12:18

Ce bunăciune am ratat! Deliciosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de bulgur cu legume