Somon cu morcovi si piure de mazare

de mihaelar63 in Somon, 27 Sep 2017 | 3916 vizualizari

 

 Somon in sus, somon in jos, somonul este sanataos !!! Cum anul acesta am avut putin peste din raul frumos curgator, m-am hotarat sa ma dau si la somon. Pe ambalaj spunea ca este si norvegian, si salbatic. Zic ca asta o fi de bine daca-i adevarat. Pe salbaticul acesta l-am insotit de niste frumusei morcovei sotati, rotunzi si domestici din gradinuta proprie. Se mai cerea ceva verde pentru un frumos contrast. Cum vremea spanacului nu sosise, am folosit mazare verde.
      P.S.cimbru, rosioare cherry, ardei iute si hasmatuchi [ https://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/unde-gasim/hasmatuchi-de-unde-il-cumparam.html] tot din gradinuta am cules.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr somon salbatic norvegian [2 buc]
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
  • hasmatuchi[patrunjel cret]
  • rosii cherry
  • ardei iute
  • Morcovi sotati:
  • 300 gr morcovi rotunzi
  • 25 gr unt
  • sare
  • piper macinat
  • hasmatuchi
  • Piure mazare :
  • 300 gr mazare verde 
  • 25 gr unt 
  • sare
  • cimbru
  • nucsoara macinata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu morcovi si piure de mazare:

  1. Morcovii se pun in apa cu sare si unt sa fiarba. Se lasa pana cand apa scade si se soteaza in unt.
  2. Piperati morcovii si dati-le patrunjel cret tocat.
  3. Amestecati de doua ori, cat sa se inmoaie patrunjelul si trageti vasul de pe foc.
  4. Somonul se sareaza si pipereaza.
  5. In tigaia teflonata incinsa, se pune uleiul si doi catei de usturoi curatati.
  6. Dupa ce a imprumutat uleiul gustul bun, usturoiul se scoate si se pune in vasul unde va fierbe mazarea verde.
  7. Somonul se pune la prajit in tigaie, cu pielea in jos.
  8. Am pus deasupra un capac si am lasat pestele sa se inabuse cateva minute pana a inceput sa-si schimbe culoarea.
  9. Am obtinut un somon gustos si fraged.
  10. Mazarea verde [ congelata se pune la fiert in putina apa cu sare, cimbru si unt.
  11. Cand este fiarta, se condimenteaza cu nucsoara si se paseaza cu blenderul.
  12. In functie de consistenta dorita a pireului, adaugati sau nu, putina apa.
  13. Gustati si sarati daca este nevoie.
  14. Spalati rosioarele si ardeiul iute.
  15. Serviti la fiecare portie somon, morcovi sotati si piure de mazare.
  16. Decorati cu hasmatuchi, rosii chery si ardei iute.

           Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca doriti ca morcovii sa fie caramelizati, adaugati la sfarsitul sotarii si o lingura de miere.

2

Nu fierbeti prea mult mazarea pentru a nu-si pierde frumoasa culoare verde.

3

Usturoiul prea prajit este amar si strica gustul preparatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu morcovi si piure de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Plachie de somon