Somon file pe fund de lemn de cedru

de ralu_ca in Peste, 9 Feb 2016 | 3310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • file somon (1 buc mare)
  • 4 legaturi ceapa verde
  • 8 bete telina
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • o ceasca ulei masline
  • usturoi preparat
  • zeama lamaie
  • ardei iute
  • piper
  • sare grunjoasa
  • 2 funduri din lemn de cedru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon file pe fund de lemn de cedru:

Pentru inceput se toaca ceapa rondele marunte, apoi telina si patrunjelul. Acestea se amesteca intr-un castron, in care se adauga uleiul, zeama de lamaie, piper, rondele de ardei iute, usturoiul mujdei si se omogenizeaza. Lasam la frigider pentru jumatate de ora. 

Fundurile din lemn de cedru trebuie sa fie lasate in apa cel putin 4-5 ore, pentru a fi bine imbibate cu apa. Acestea se aseaza pe o tava incapatoare pe care am presarat multa sare grunjoasa. Fileul de somon se aseaza pe sarea grunjoasa, apoi compozitia preparata se toarna pe toata suprafata somonului.

Tava este introdusa la barbeque-ul inchis si incins si se lasa approx 1 ora.

Este un deliciu!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

am folosit 2 funduri pentru ca fileul era foarte mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon file pe fund de lemn de cedru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste cod pane cu orez