Somon pane cu mujdei si mamaliguta

de Oana in Somon, 28 Apr 2009 | 16178 vizualizari

 

Cam aiurea combinatia…stiu :)…dar alt peste nu aveam si era musai sa mananc cu mamaliguta si mujdei :). Si am incercat asa! N-am mai facut niciodata somon pane, doar la cuptor sau pe gratar cu lamaie. Uite ca merge si-asa si e delicios! Mai ales ca acum folosim ulei de palmier la prajeli si cica e mai sanatos :)

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de somon
  • un ou
  • putin lapte
  • faina
  • usturoi
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon pane cu mujdei si mamaliguta:

Am facut un amestec dintr-un ou cu faina si putin lapte, putina sare, pana a devenit ca o smantana mai groasa. Apoi am dat bucatile de somon prin amestec si le-am prajit pe ambele parti.

Intre timp, aveam pe foc si apa pentru mamaliguta. Am uitat sa masor cantitatile…eu le fac din ochi si am facut doar pentru mine de data asta…Dar, estimativ, am pus doua cani de apa, putina sare, iar cand a inceput sa clocoteasca am pus malaiul si am amestecat cu telul, pana s-a facut tot ca o smantana groasa, amestecul trebuie sa fie destul de lichid. Am pus capacul si am lasat sa fiarba, amestecand din cand in cand cu telul. La final am adaugat o lingura cu unt si am rasturnat mamaliguta intr-un bol.

Mujdeiul il fac cu un instrument foarte practic, iese rapid si foarte usor. Usturoiul astfel maruntit il frec cu putina sare si doua lingurite de ulei de masline si apoi adaug putina apa rece.

Si iata minunatia, gustul a fost demential, ovcors

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pane cu mujdei si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Somon cu piure de pastârnac