Somon pe pat de legume

de DIANA B in Somon, 25 Iul 2011 | 5575 vizualizari

 

Sotul meu si cu mine (doar astia suntem in familia noastra) nu suntem mari mancatori de peste , dar atunci cand cumparam , tre' sa fie cantitate , asa c-am cumparat niste somon (4,4 kg - 4 bc) , din care unul i l-am trimis lui mami meu si trei ptr noi . De obicei , capurile le dau pisicilor strazii , dar de data aceasta am zis :NU , erau prea carnoase si frumoase ... dar va zic si ce-am facut cu ele , intr-o alta postare .

 

INGREDIENTE

  • 3 trunchiuri de somon
  • 5 morcovi tineri si frumosi
  • 5 cepe mari  
  • 5 rosii coapte bine
  • 3 ardei capia rosu
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 condiment ptr peste
  • busuioc si cimbru
  • piper
  • boia dulce  
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon pe pat de legume:

Pestele l-am spalat in apa rece , i-am indepartat solzii (pffffffffffffff) si intestinele l-am condimentat cu de toate si l-am portionat in ideea de-a se patrunde mai bine . Am curatat legumele , am taiat morcovul si ceapa rondele , ardeii fasii , si usturoiul strivit putin cu lama cutitului si le-am asezat intr-o tava stropita cu ulei . Peste minunea asta de culori am aliniat bucatile de peste , am adaugat vinul , am acoperit tava cu folie de aluminiu si-am introdus la cuptor la foc potrivit (170 grade) , ptr 50-60 de minute . Cu 10 min inainte de scurgerea timpului , am indepartat folia . L-am potrivit de lichide si nu a trebuit nici intors si nici prea supraveheat . 

Am servit cu paine de la Covasna , o minunatie de paine cu cartofi ... stiu romanii aia de unguri sa faca o paine , jos palaria (incredibil , dar am considerat ca nu merge cu febletea mea , mamaliga) .

A fost si-nca mai este , DELICIOS ... si-o spune un nemancator de peste .

TIPS-URI

1

Se serveste cu maioneza de usturoi (cine doreste , eu una , am vrut sa simt gustul real al preparatului)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor pe pat de legume