Sos alb de baza

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 10933 vizualizari

 

Sosurile de baza constituie un element important al pregatirii zilnice a mincarii. Pot fi servite simple, cu carne, peste sau legume

 

INGREDIENTE

  • 15 gr unt
  • 15 gr faina
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos alb de baza:

1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine

2. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot incet, amestecind pina cind sosul se ingroasa si se omogenizeaza. Lasati sa fiarba incet timp de 2-3 minute amestecind continuu. Asezonati cu sare si piper

Sugestii: Serviti sosul cu cotlet afumat, piept de pui la gratar, file de calcan, mazare verde fiarta ori fasole lata

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb de baza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ragù alla bolognese (Sos Bolognez)