Sos asiatic a la Panacris

de Panacris in Sosuri, 7 Dec 2014 | 4509 vizualizari

 

Zilele, astea am tot mâncat asiatic, gătit în casă bineînțeles;) TataZmeu a fost Chef de Chef;) Cu legumele pentru wok, de la ”DomnPoștaș” alias LIDl, am fost de acord;), dar cu sos-ul de ardei, ananas si curry :( a mers prima oară! ;) dar după ce am citit ce ingrediente, stau la baza lui, mi-am pus ”rotițele” la treabă ;) Și pe bune că a ieșit o treabă tare bună ;) Pare elaborios, dar pe bune că e chiar simplu și tare gustos ;) Totodată am testat și blender-ul Phillips,;) Cum spunea Sylvia, s-a lipit de oală :D ;) Mulțumesc Phillips și Bucătăraș.ro ;)

 

INGREDIENTE

  • Ardei roșu-galben 1 bucată,
  • Ardei verde 1 bucată,
  • Ananas bucăți 3-4 linguri,
  • Morcov 1 bucată,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Stafide 1 lingură,
  • Zahăr tos 1 lingură,
  • Sare iodată 1 lingură,
  • Oțet din prune 2 linguri,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Boia de ardei 1 lingură,
  • Praf de curry 2-3 linguri,
  • Amidon din porumb 3 linguri,
  • Smântână 2 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos asiatic a la Panacris:

Ardeii și morcovul curățați se taie mărunt și se pun la călit în ulei de măsline, împreună cu bucățile de ananas de la Sun Food și puțină apă, la foc mediu, neacoperit, cca 15 minute. Apoi se adaugă usturoiul, stafidele și se aezonează de sare, oțet, boia și mix de curry, lăsându-se la fiert cca 15 minute la foc mic, până se îmbină gusturile. Amidonul se diluează în apă și se adaugă la final, împreună cu smântâna, în amestecul de legume, lăsându-se la gătit cca 2 minute.

Apoi se blendează pentru a se obține un sos fin ;) și se servește împreună cu legume stil asiatic si orez ;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos asiatic a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Carne de vita sotata in stil mongolez