Sos bordelez

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 8066 vizualizari

 

Se poate servi alaturi de medalioane de carne de vita sau cu friptura de miel/dfazan ori iepure

 

INGREDIENTE

  • 25 gr unt
  • 1 felie de sunca (bacon) fara sorici, neafumata sau afumata, tocata marunt
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 morcovi tocati marunt
  • 55 gr cipuerci tocate marunt
  • 3 linguri de faina
  • 300 ml vin rosu
  • 300 ml supa de carne de vita
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos bordelez:

1. Topiti untul intr-o tigaie. Adaugati sunca si lasati-o sa se prajeasca timp de 2 minute, amestecind. Adaugati ceapa, morcovul, ciupercile si caliti-le timp de aproximativ 8 minute sau pina cind se inmoaie si capata o culoare usor maronie

2. Adaugati faina, amestecind si lasati-o sa se caleasca pina cind devine putin maronie. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat bulionul si vinul, omogenizind

3. Lasati sa dea in clocot la foc mic. Adaugati condimentele. Puneti un capac si lasati sa fiarba inabusit timp de o ora, amestecind din cind in cind

4. Luati tigaia de pe foc, lasati compozitia sa se raceasca putin, apoi strecurati sosul prin sita. Inlaturati ceea ce ramine in sita. Puneti sosul inapoi in tigaia curata si incalziti-l usor inainte de a-l servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bordelez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos salsa