Sos de gutui cu pulpe de pui

de mirela0911 in Sosuri, 3 Noi 2011 | 6518 vizualizari

 

Am tot vazut si auzit in ultima vreme sos de gutui si pentru ca primisem niste gutui am zis sa incerc. Am cautat pe internet si am gasit ceva. Pot sa spun ca mi-a placut foarte mult, iar mirosul care era in casa.......... nici nu pot sa-l descriu.

 

INGREDIENTE

  • 2 gutui
  • 1 lg faina
  • 1 lg zahar
  • 4-5 lg ulei
  • un praf de sare
  • pulpe de pui
  • 1/2 gutuie
  • 1 lg ulei
  • sare, piper, boia
  • 1/2 cana supa de pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de gutui cu pulpe de pui:

Intai am pus pulpele condimentate intr-un vas de yena. Am taiat jumatatea de gutuie in feliute pe care le-am asezat printre pulpe, am adaugat supa de pui, am acoperit vasul si l-am dat la cuptor. Dupa 20-30 minute se ia capacul si se lasa sa se rumeneasca.

Intre timp ne ocupam de sos. Cele doua gutui se spala, se curata de coaja dupa care se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita cu putina apa cat sa le acopere si se lasa la fiert sub capac la foc mic timp de 20 minute.

Separat se amesteca faina cu zaharul intr-o tigaie pe foc pana se rumenesc, apoi se adauga uleiul, se amesteca dupa care se stinge cu zeama de la gutui. Se lasa sa dea cateva clocote, amestecand intre timp. Se adauga piureul de gutui, se omogenizeaza, se potriveste de sare si zahar (daca mai e cazul) si se serveste alaturi de fripturica de pui.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de gutui cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

05.11.2011, 09:07

Adinuta a iesit foarte bun

mirela0911 1

05.11.2011, 09:07

Miuta mersi tare mult

mirela0911 1

05.11.2011, 09:08

cris haide ca mai am niste gutui si fac pentru tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta invartita cu mere si gutui