Sos de iaurt

de mihaelar63 in Pt. peste, 27 Iul 2014 | 8253 vizualizari

 

Sosul acesta merge foarte bine la peste prajit si de ce nu si la niste preparate la gratar .
Se prepara rapid si bate de la distanta un sos de maioneza .

 

INGREDIENTE

  • 2 castraveti
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 5 catei usturoi
  • 1/2 lamaie -zeama si coaja
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 50 ml ulei masline
  • patrunjel verde
  • fulgi de chilli
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de iaurt:

Curatati si spalati legumele .

Iaurtul se amesteca cu ulei , zeama de lamaie , coaja razuita de lamaie si sare .

Taiati cubulete castravetele si ardeii, tocati usturoiul .

Amestecati legumele taiate cu sosul de iaurt si cu patrunjel verde .

Decorati sosul presarand fulgi de chilli , patrunjel verde si ardei .

TIPS-URI

1

Eu am folosit acest sos la peste prajit .

2

Cu succes poate fi alaturat unor preparate la gratar sau simplu langa un aperitiv cu oua fierte .

3

Este foarte racoros servit rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Nuggets din piept de pui cu sos de iaurt