Sos de soia preparat in casa-post

de nadina73 in Sosuri, 17 Mar 2010 | 22132 vizualizari

 

aveti nevoie de sos de soia si nu aveti in casa ?nici o problema in 5 minute e gata

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de mustar
  • 6-7 linguri de ulei masline
  • 2 linguri pline de faina
  • 5-6 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri de zahar
  • putina sare
  • 1 cana supa (de zarzavat sau delikat in caz de urgenta)
  • piper macinat putin
  • 1 crenguta de busuioc
  • cimbru macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de soia preparat in casa-post:

Se pune uleiul intr-o craticioara mica apoi se pune faina si se amesteca bine,dupa care se pune ceasca de supa ,apoi pasta de tomate,mustarul ,cimbrul ,busuiocul.

Zaharul se pune intr-o canita mica sa se caramelizeze putin apoi se amesteca cu compozitia(eventual puneti 2 linguri de apa pt a se dizolva mai bine caramelul de pe vas)

se pune zahrul caramelizat pente compozitie si se mesteca bine ,se lasa sa dea 2-3 clocote.Trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase

Se `pateraza cate-va zile in frigider,e foarte bun pentru fripturi,carne de pui ,peste,porc.................

eu nu am gasit in magazin (spania ) si am facut in casa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de soia preparat in casa-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

SorinPopoviciu 1

05.05.2019, 20:42

Daca nu sti sa faci sos de soia abtine-te... In primul rand nu vad soia in reteta ta, in al doilea rand nu vorbesti de fermentare...
Sosul de soia se face 1) PRIN SPALARE si FIERBEREA BOABELOR DE SOIA.
2) USCAREA BOABELOR DE SOIA
3) DUPA USCARE SI FERMENTARE SE FAC PULBERE
4) SE AMESTECA CU SU SARE cu fermenti.
5) se lasa la maturat intre 9 si 18 luni....
Te invat eu reteta daca nu o sti...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui