Sos Pesto cu nuci si arahide

de simona72 in Sosuri, 26 Oct 2015 | 5295 vizualizari

 

Sosul Pesto este foarte raspandit si cunoscut. Provine din Italia, dar se gaseste si la noi in aproape toate magazinele. Este un sos care se face in mojar, pe baza de busuioc, sare, usturoi, se „batucesc” bine bine pana se obtine o pasta. Se adauga seminte de pin, se zdrobesc si acestea in mojar si la final se adauga parmezan ras fin si ulei de masline. Nimic mai simplu, nu?? Il fac adesea in acest fel, cand am cantitati mici de busuioc si vreau sa fac rapid un sos pentru paste, caci, la paste se foloseste sosul.
De data asta am schimbat oarecum reteta, am avut o cantitate mai mare de busuioc si am hotarat sa fac cateva borcanele pe care sa le depozitez in camara. Am folosit in loc de semintele de pin nuci si arahide, usor prajite in tigaie. E adevarat ca a schimbat putin aroma sosului, dar, de fapt asta este minunat in bucatarie, poti sa schimbi regulile si nu exista limite…

 

INGREDIENTE

  • 1 castron mare plin cu frunze proaspete de busuioc
  • 80 gr nuci
  • 40-50 gr arahide crude
  • sare dupa gust
  • piper proaspat rasnit dupa gust(piper mozaic am folosit eu)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 gr parmezan
  • 200-250 ml ulei de masline extra virgin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Pesto cu nuci si arahide:

Avand in vedere ca sunt multe soiuri de busuioc, tin sa precizez ca am folosit busuioc clasic, care se gaseste in magazine si in piete. Eu l-am cumparat din piata de la tzarani, foarte aromat si sanatos.

Am spalat bine frunzele de busuioc, le-am desprins de pe tulpini si le-am pus intr-o strecuratoare. Le-am lasat sa se zvante agitand putin sita apoi le-am intins pe un prosop curat de bucatarie, lasandu-le cateva minute sa se scurga si tamponandu-le cu prosopul.  Nucile si arahidelle, le-am prajit usor intr-o tigaie. Pentru prepararea sosului am folosit robotul de bucatarie si nu mojarul si pistilul pentru ca am avut o cantitate mai mare si ar fi trebuit sa fac in mai multe transe sosul.

Am pus nucile si arahidele in vasul robotului si le-am maruntit bine. Am adaugat usturoiul,busuiocul si le-am zdrobit bine si pe acestea. Prin „ochiul” robotului am turnat cate putin ulei in timp ce acesta mixa ingredientele. Cand sosul a ajuns la consistenta dorita am oprit robotul, am adaugat sare si piper proaspat rasnit, am mai dat cateva pulsatii robotului, am gustat si am mai adaugat sare si piper daca a mai fost necesar. La final am pus parmezanul ras fin, am mixat pana la incorporarea ingredientelor. Daca vi se pare prea gros sosul mai adaugati putin ulei de masline. Am sterilizat 3 borcanele si am pus sosul in ele. Am infiletat cu capace si am depozitat borcanele in camara, la loc uscat si racoros. Sa va fie de folos! 

TIPS-URI

1

pentru o conservare si mai buna, dupa ce am pus sosul in borcane, am turnat deasupra putin ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Pesto cu nuci si arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Merisor 1

26.10.2015, 13:45

Ce buuuun!

simona72 1

26.10.2015, 17:01

Multumesc!

mirela0911 1

27.10.2015, 12:37

Cred ca e tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Maioneza de casa