Sos-crema de cascaval

de Doinavar in Pt. paste, 15 Feb 2013 | 14956 vizualizari

 

Acest sos poate fi preparat super-rapid pentru cartofi natur, macaroane, lasagna, ori de cate ori aveti nevoie.

 

INGREDIENTE

  • 150 g cascaval
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 25 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • 1 praf de piper
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos-crema de cascaval:

Am preparat sosul pentru a-l servi cu cartofi fierti in coaja. Poate fi servit cu legume, salate, lasagna, macaroane, taitei, etc.

Puneti uleiul intro craticioara, presarati baza pentru mancaruri  si  incorporati faina cu un tel micut. Lasati la foc mic 2-3 minute, dupa care adaugati deodata laptele clocotit, amestecand energic cu telul. Dupa ce se ingroasa adaugati cascavalul ras si omogenizati compozitia. Dregeti gustul de sare si piper si sosul este gata.

Pregatiti farfuriile cu cartofii fierti, curatati si taiati felii, turnati cate putin sos-crema de cascaval si decorati cu frunze de patrunjel.

Se serveste cald. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos-crema de cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ardei si cascaval