Spaghetti Carbonara cu smantana

de oO_ acnA _Oo in Spaghete, 28 Sep 2012 | 11606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet spachetti ( eu folosesc Barilla spachetti nr. 5 cutie 500g )
  • 400 g bacon (kaiser)
  • 400 g smantana ( smantana de gatit )
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri ulei de masline
  • cascaval clasic 200 g
  • mozzarella 100g
  • piper proaspat macinat (dupa gust )
  • busuioc uscat
  • patrunjel (decor)
  • 1 catel mare usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Carbonara cu smantana:

Se pune la fiert apa cu sare si o lingura ulei de masline, cand da in clocot se adauga pastele si se fierb "al dente " (10 min) .

Intre timp ne ocupam de sos : taiem baconul fasii (sau cubulete ), le rumenim impreuna cu usturoiul taiat fulgi apoi adaugam amestecul de galbenus de ou cu smantana si putin cascaval ras. Daca baconul este prea sarat nu mai adaugam sare dar daca nu e  atunci adaugam dupa gust  si la final aruncam  un praf de piper proaspat macinat .

Lasam sosul sa dea in cateva colote, la foc mic, amestecand pana incepe sa se ingroase apoi luam  de pe foc tigaia si adaugam pastele fierte deja si scurse de apa.

Amestecam bine si adaugam din abundenta mozzarella, restul de cascaval, putin patrunjel tocat, 2 linguri ulei de masline  si putin busuioc uscat .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Carbonara cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste Carbonara