Strudel cu mere

de Oana in Prajituri, 23 Mai 2014 | 9371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu doua foi de aluat foietaj
  • 8 mere mari
  • 100 gr zahar brun
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • un plic zahar vanilat bourbon
  • o lingurita scortisoara macinata
  • un ou batut pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Aluatul congelat l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete.

Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri.

Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc sa se inmoaie. Am amestecat din cand in cand pana zaharul s-a topit si au inceput sa se caramelizeze. Dupa ce am oprit focul am pus zaharul vanilat si scortisoara.

Foaia de aluat am taiat-o in patru, apoi am pus in fiecare dreptunghi cate doua- trei linguri de mere, am crestat cu cutitul o parte a dreptunghiului si apoi am asezat-o peste mere. Se vede bine in poza procedeul. Ies tare frumoase asa!

Am asezat strudelele in tava pe hartie de copt, le-am uns cu ou batut si le-am copt la 200 de grade 15 minute.

Le-am lasat apoi la racit...cine mai are rabdare...cine nu, isi arde limba!! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel