Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult
Sucul din petale de trandafiri se prepara la fel ca si socata; ideali sunt trandafirii foarte parfumati.
Am primit un buchet splendid de trandafiri, care din pacate din cauza caniculei nu au rezistat prea mult si s-au ofilit chiar a doua zi;mi-a venit ideea acestui suc delicios si racoritor.
Petalele de trandafiri se spala in mai multe ape.
Intr-un lighean de bucatarie se pune apa si zaharul , care se amesteca pana se dizolva.
Lamaile se curata de coaja si se taie in bucati mai mici , care se storc bine.
Se adauga petalele de trandafiri ; se amesteca de cateva ori pe zi cu o lingura.
Se lasa 48 de ore , dupa care se storc in maini petalele de trandafiri si lamaia.
Lichidul rezultat se strecoara printr-o bucata de tifon si se pune in sticle.
Se mai lasa 24 de ore sa se aciduleze.
Se pune in frigider si se bea rece.
Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult