Sucuk (Carnati turcesti)

de Giana in Mezel de casa, 18 Oct 2013 | 24513 vizualizari

 

Sucuk - sunt carnati uscati preparati din carne tocata si condimentata. Noua ne place sa preparam sucuk acasa pentru ca sunt mai buni si mai sanatosi fata de carnatii din comert. Nu am poze din momentul prepararii pt ca nu m-am gandit acum 2 luni ca voi pune reteta pe Bucataras.ro.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 m mate de vaca
  • 1.5 kg carne de vita cu grasime (puteti combina carnea de vita cu cea de oaie)
  • 3.5 lingurite boia de ardei iute
  • 1.5 lingurite sumak
  • 3.5 lingurite boia de ardei dulce
  • 3 lingurite yenibahar
  • 4.5 lingurite chimion
  • 1 capatana de usturoi
  • 4.5 lingurite piper
  • 3.5 lingurite sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sucuk (Carnati turcesti):

Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat pentru a obtine o pasta omogena, se adauga usturoiul pisat si condimentele si se framanta foarte bine.

Acoperim carnea cu o folie de plastic si o lasam la frigider 8-10 ore.

Matele daca sunt uscate, se tin o ora in apa calda cu otet si se spala bine. Apoi umplem matele cu carne si le legam bine cu o sfoara la capete.

Sucuk-ul astfel preparat se pune la uscat intr-un loc racoros si ferit de umezeala timp de 3-4 zile.

Dupa ce se usuca eu il pastrez in congelator ca sa reziste mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sucuk (Carnati turcesti)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 17:21

foarte buni

Giana 1

25.11.2013, 15:19

Multumesc Krysty

mihaelam90 1

15.12.2013, 13:02

Mmmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa