Sufleu de mazare

de loredanaaa in Mancaruri de legume, 14 Apr 2019 | 2676 vizualizari

 

Este un preparat usor de facut, gustos pe care îl puteți pregăti în orice anotimp.

 

INGREDIENTE

  • 200gr. orez
  • 500 gr. mazare
  • 1 lingurita busuioc
  • 100 gr. unt
  • 3 linguri faina
  • 300 ml. lapte
  • 2 oua
  • 200 gr. cascaval
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de mazare:

Orezul se fierbe cu sare.
Mazarea fiarta se pune la scurs.
Intr-o oala se amesteca 70gr unt cu faina si se toarna treptat laptele cald amestecând . 
Se lasa sosul alb sa fiarba pana cand se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca de baza vasului.
Se ia vasul de pe foc,încorporând pe rand, 150 gr. cascaval ras, ouale si busuiocul.
Intr-o tava  unsa cu untul ramas (sau tapetata cu foaia de copt ),se  pune  straturi de orez, mazare ,sosul  alb si
deasupra cascaval ramas.
 Se pune sufleul in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sote de morcovi cu mazare