Supa crema de bob cu praz

de katty in Supe/Ciorbe, 4 Mar 2020 | 3996 vizualizari

 

Pentru ca am intrat in post si mai aveam putin bob verde congelat m-am gandit sa fac o supa crema de bob cu praz, plus alte legume dulci, cum ar fi morcovul si pastarnacul.Nu am pus foarte mult morcov deoarece nu vroiam sa ii schimb  culoarea  verde.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 morcov
  • 1 bucata pastarnac
  • 2 tije praz
  • 200 gr bob congelat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 foaie de dafin
  • ierburi de Provence
  • marar verde pentru decor+putin ulei de masline
  • crutoane pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de bob cu praz:

Bobul congelat il fierbem in apa rece cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 1-2 cm pana este fiert de jumatate. Timpul de fierbere va depide de cat de fraged este bobul.

In uleiul de masline punem la calit mai intai morcovul curatat si taiat in bucati mai mici, prazul taiat rondele, apoi pastarnacul taiat bucati mai mici. Presaram putina sare si lasam legumele sa se inmoaie usor.

 Cand legumele s-au inmuiat, adaugam bobul cu tot cu apa in care a fiert. Punem piper, foaia de dafin si fierbem pana legumele toate s-au inmuiat bine. 

Scoatem foaia de dafin si mixam bine compozitia. Completam cu apa calda pentru a o subtia cat dorim, adaugam ierburi de Provence,sare dupa gust si mai dam cateva clocote.

Servim supa crema decorata  cu marar verde si eventual putin ulei de masline, alaturi de crutoane sau felii de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de bob cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii si legume