Supa crema de dovleac cu linte rosie

de simona72 in Supe, 9 Feb 2016 | 4932 vizualizari

 

Ador supele astea asa cum ador dovleacul. Sunt usor de preparat, sunt hranitoare si se potrivesc atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. La aceasta supa de dovleac am adaugat si o proteina vegetala, lintea. 

 

INGREDIENTE

Aproximativ 1 kg dovleac placintar

  • 2 cartofi
  • 1 praz
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingurita bulgarasi de savoare
  • 2 litri supa de pui sau stock de pui
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 200 gr linte rosie
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • Optional paprika afumata pentru servit
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu linte rosie:

Se taie prazul in jumatate pe lungime, se spala printre frunze si se taie cat mai fin. Se caleste prazul in 3-4 linguri ulei de masline. Se lasa pana se inmoaie, avand grija sa nu se arda. Intre timp se curata de coaja dovleacul placintar si cartofii si se taie in bucati. Se pun bucatile de dovleac si cartofi peste prazul calit. Se amesteca si se lasa pe foc 5 minute. Se adauga supa de pui sau stock-ul(eu o fac atunci, pe loc, cu niste resturi de pui si legume).

Cat supa fierbe, lintea se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat cu apa calduta. Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga lintea si se lasa pe foc pana toate legumele sunt fierte foarte bine. Se ia oala de pe foc si cu un mixer vertical se pasireaza bine legumele pana obtinem o crema fina. Se pune oala din nou pe foc, se adauga 1 lingurita bulgarasi de savoare, sare si piper proaspat macinat dupa gust, precum si o lingurita de seminte de chimen zdrobite in mojar. Daca nu va place gustul chimenului nu-l puneti…

 

Cand supa da in clocot se adauga smantana pentru gatit, se amesteca, se mai lasa sa dea un clocot si se da deoparte. Se serveste optional, pudrata cu paprika afumata si crutoane. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

se foloseste smantana pentru gatit si nu smantana fermentata

2

se adauga supa cat sa treaca peste legumele din oala

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu linte rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

10.02.2016, 10:08

mihaelar63 1

10.02.2016, 11:25

Hranitoare trebuie sa fie .

Rahela Velicu 1

10.02.2016, 20:06

foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supă de rață cu tăiței de casă