Supa crema de fasole proaspata fava

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 30 Iun 2018 | 2318 vizualizari

 

O premiera pentru mine aceata fasole proaspata fava.
E adevarat ca necesita un pic de munca, trebuie curatata, fiarta apoi in apa 2 minute pentru a indeparta prima piele groasa care contine tanin.
Am facut o supa crema care se poate serrvi calda sau rece.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/supa-crema-de-fasole-proaspata-fava.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de boabe de fasole proaspata fava
  • 1 felie de sunca afumata (80 g)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de paprika
  • 1/2 lingurita de piper de Sichuan
  • 1 Kub de pasare
  • dafin, cimbru
  • 100 g de smantana
  • patrunjel proaspatl
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de fasole proaspata fava:

Curatati fasolea. Punet-o la fiert 2 minute in apa cu sare.

Scurgeti, raciti sub apa rece si indepartati coaja.

Incalziti uleiul intr-o oala adanca. Puneti piperul si sunca afumata.

Rumeniti pe ambele parti.

Adaugati ceapa curatata si tocata marunt. Rumeniti impreuna cateva minute.

Adaugati fasolea si usturoiul tocat.

Amestecati, puneti 1 l de apa fiarta si kub-ul de pasare.

Puneti foaia de dafin, cimbru uscat, paprika si piper (atentie sunca si kub-ul sunt deja sarate).

Gatiti la foc mic timp de 35 de minute.

Scoateti foaia de dafin si sunca afumata.

Mixati fasolea, adaugand zeama treptat pana obtineti consistenta dorita.

Puneti pe foc supa obtinuta, adaugati smantana si sunca taiata bucatele.

Amestecati, aduceti la fierbere si luati de pe foc.

Decorati cu patrunjel tocat.

Am pastrat cateva boabe fierte intregi pentru decorul final.

Serviti fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de fasole proaspata fava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac reteta simpla si sanatoasa