Supa crema de spanac

de oanapl in Supe, 17 Mai 2020 | 2869 vizualizari

 

Vă invit la o porție de vitamine!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac proaspăt
  • 1 dovlecel
  • 6 cartofi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 1 felie țelină
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov mic
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smântână
  • pentru crutoane:
  • 4 felii de pâine
  • oregano
  • ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de spanac:

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, morcovul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După 20-25 minute (când legumele sunt fierte) se adaugă și spanacul și se mai lasă să fiarbă 4-5 minute și se oprește focul. Se lasă să se răcorească puțin. Dacă este prea multă apă se scot câteva polonice de apă și se mixează bine legumele. Se adaugă sare și piper după gust. Se adaugă smântâna și se mixează până când se omogenizează compoziția.

Pentru crutoane se folosește pâine veche de 1-2 zile, care se taie în cubulețe cât mai mici. Se așează bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, se stropesc bine cu ulei de măsline și se condimentează cu oregano. Se amestecă viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și se introduc în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute. 

Supa se servește cu crutoane.

TIPS-URI

1

spanacul se lasă să fiarbă doar 4-5 minute, pentru a-și păstra vitaminele și pentru a obține o culoare frumoasă.

2

puteți pune mai multă smântână. Eu aș fi pus dar n-am avut. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta turta cu spanac si feta