Supa crema de sparanghel

de anca_rm in Supe, 14 Mar 2019 | 2997 vizualizari

 

In gradina am avut in primavara sparanghel. Am mancat cu oua, infasurat in bacon si facut la gratar, ca si garnitura dar pentru ca a fost destul de mult am pus si in congelator cateva pungi.
Am hotarat sa fac cu el o supa crema gustoasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr sparanghel congelat
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 lingura ulei
  • 150 ml smantana
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 ling nucsoara razuita
  • sare dupa gust
  • Extra:
  • parmezan

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de sparanghel:

Curatam ceapa si cartofii si le spalam cu apa rece.

Ceapa o taiem solzisori iar cartofii cubulete mai mici, ca sa fiarba repede.

Intr-o oala mai mica (am facut doar 2 portii de supa )  am pus uleiul si am calit in el ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat putin, am pus cartofii si i-am calit si pe ei putin, unele bucati au prins culoare. Punem si putin ardei rosu taiat cubulete.

Peste legumele calite am adaugat 750 ml apa si am lasat sa fiarba. In loc de apa se poate folosi supa de carne sau de legume. Cand cartofii sunt fierti, adaugam sparanghelul taiat in bucati mari. Tulpina o taiem mai mica, varfurile mai mari. Nu am decongelat sparanghelul inainte.

Adaugam condimente si lasam sa dea cateva clocote.

Luam de pe foc si cu ajutorul blenderului sau a unui mixer facem supa crema.

Punem din nou pe foc si adaugam smantana. Lasam sa dea un clocot si potrivim la gust.

Servim fierbinte cu parmezan razuit deasupra si crutoane sau paine prajita.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca doriti o supa crema de post in loc de smantana puteti pune cream vegetala de soia, orez etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovlecei reteta gustoasa de post