Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie

de Panacris in Supe/Ciorbe, 22 Dec 2020 | 2558 vizualizari

 

O supă fină franțuzită, de fapt am creat o combinație între 3 feluri de brânză cremă (de conopidă, de cartofi și de ceapă :D ) E un starter pentru "retete festive de iarna" 2020-2021 ;) 

 

INGREDIENTE

  • Conopidă 1 bucată medie cca. 500 g,
  • Cartofi mov Blue Congo cca. 5 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Apă rece cca. 750 ml,
  • Brânză Brie cca. 200 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie:

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul, vigita (amestec de legume uscate), piperul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, împreună cu brânza tăiată bucățele, până ce se obține textura potrivită gustului vostru.

Se servește împreună cu crutoane de casă sau simplă cu ulei de măsline și bucățele  de parmesan.

Așa acum revin la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată cu ajutorul lui Arthur ;) blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Conopida, ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la gătit în vasul blender-ului minunat.

Se asezonează de sare, piper, ulei, apă, vigita, apoi se setează, blender-ul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.

Am devorat-o asezonată cu puțin ulei de măsline și bucățele de parmesan.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din conopida, cartofi mov si branza Brie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume si rosii coapte