Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Azi am avut pofta de o mancare cu fasole boabe si mi-am adus aminte ca prin camara sta ratacita o punga cu fasole neagra, cumparata cu ceva vreme in urma. Am cautat o reteta pe internet si, in final, am combinat mai multe ca sa obtin ceva pe gustul meu. Iata ce a iesit
Fierbe fasolea in apa cat sa o acopere (daca nu ai cumparat-o deja fiarta, la conserva). Scurge boabele si pastreaza apa in care au fiert.
Toaca 2 cepe si usturoiul.Incalzeste uleiul si pune in el coriandrul si chimionul. Prajeste-le putin. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste la foc mic, pana ce se inmoaie.
Acest amestec pune-l intr-o oala, impreuna cu 1/3 din boabele de fasole pasate si restul de fasole. Adauga din zeama in care a fiert fasolea, pana cand supa are consistenta pe care o doresti.
Adauga oregano, chili si sare. Fierbe 10 minute.
In acest timp soteaza cele 2 cepe ramase, tocate marunt, in cele 3 linguri de ulei
Serveste supa calda, cu putina ceapa prajita deasupra. Poti pune si putina ceapa verde.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult