Supa de fazan cu taitei de casa

de Panacris in Supe/Ciorbe, 7 Feb 2020 | 2645 vizualizari

 

Mnooo, o pasăre micuță, dar tare gustoasă! Principala problem a fost că am primit-o cu pene cu tot:D Am căutat pe Google cum se curăță, că mi-am dat seama că nu se jumulește, așa clasic, ca o galiță din curte. Și daaa, nu se opărește ci se lasă la, rece și vânt minim2 zile, maxim 4 zile, apoi se jumulește la rece :D La un moment dat, așa am jumulit-o de mai aveam un pic să păstrez pielea cu pene, pentru împăiat! :D Eiii, numai asta n-am mai făcut! ;) Recunosc că am păstrat câteva pene, pentru alte lucrări Panacris ;)  

 

INGREDIENTE

  • Fazan 1 bucată,
  • Țelină apio 3 fire,
  • Morcovi 3 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 buactă,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac 1 bucată,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Piper boabe mozaic 1 linguriță,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Tăiței de casă cca. 200 g.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fazan cu taitei de casa:

Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.

Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin, CrockPot-ul din dotare, că mai aveam și alte treburi de rezolvat în gospodăria Zmeilor :D, am setat aparatul, pe modulul HIGH, 6 ore.

Între timp se  prepară tăițeii de casă, rețeta e aici.

După ce s-au fiert toate ingredientele și s-au împreunat gusturile, supa de strecoară într-un vas încăpător, se lasă la fiert, iar când clocotește se adaugă tăițeii de casă și se lasă la fiert cca. 5 minute la foc rapid, apoi se oprește focul și se lasă la odihnă cca. 10 minute.

Supa se servește fierbinte presărată cu verdețuri, limpede. Legumele și carnea se servesc într-un bol separat, ca fiecare să savureze ce dorește alături de supa fierbinte!

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fazan cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supă cu tăiței Soba