Supa de pui chinezeasca

de Sylvia in Supe, 5 Feb 2010 | 19064 vizualizari

 

Am facut ieri la mare repezeala aceasta supa chinezeasca, care a fost gata in 15 minute. Este foarte aromata si lejera, merita incercata daca va place bucataria chinezeasca.

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de piept de pui taiat cubulete,
  • o jumatate de morcov taiat bastonase, 
  • 3 ciuperci aromate chinezesti ( rehidratate) taiate feliute (  puteti sa inlocuiti cu champinioane, pleurotus sau altceva) ,
  • un centimetru de ghimbir dat pe razatoare ( puteti sa puneti si uscat pudra)  ,
  • un varf de cutit de pudra de ardei iute,
  • cateva fasii de ardei rosu,
  • o lingura de ulei,
  • putina sare,
  • un pachetel de taietei chinezesti de la pachetele se supa chinezeasca ( am aruncat plicutele de “arome” )    Preparare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui chinezeasca:

 Preparare: se calesc    bucatele de pui in ulei cu bastonasele de morcov pana se rumenesc putin.  Dupa aceea adaugam 2 boluri de apa, codimentam cu sare, ghimbir si pudra de ardei iute si lasam sa clocoteasca 10 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat fasii si taieteii si mai lasam 3-4 minute . La sfarsit adaugam o lingura de soia si o lingurita de otet ( de orez am pus eu merge de oricare aveti ).

  Am servit-o fierbinte, a fost foarte gustoaa si aromata si se poate face foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Adinacarla 1

05.02.2010, 21:40

as incerca si eu

mihaelar63 1

05.02.2010, 22:57

precis e buna , asa fac si eu folosesc taiteii si arunc pliculetele cu condimente .

Sylvia 1

06.02.2010, 12:28

Multumesc pentru aprecieri, ghimbirul are un gust foarte prountat, trebuie folosit in cantitati f mici. Este foarte sanatos insa pt actiunea sa anticancerigena si stimulatoare a imunitatii, eu gatesc des cu el.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa cu perisoare de pui