Supa de rosii

de Tabita _ in Supe/Ciorbe, 28 Feb 2013 | 3659 vizualizari

 

Pentru ca mi-au mai ramas cateva rosii care nu mai aratau asa de bine, m-am gandit ca ar merge o supa.

 

INGREDIENTE

  • 0,500-1 kg rosii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 cub concentrat / condimente
  • 1 lingura zahar
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii:

Se oparesc rosiile in apa clocotita 1-2 minute. Se descojesc. Se pun in oala, se acopera cu apa, sare, si se fierb 10 minute.

Se scurge apa in care au fiert si se va adauga peste legumele calite. rosiile fierte se paseaza intr-un blender.

Se toaca legumele marunt. Se incinge ulei intr-o oala si se adauga legumele. Se calesc putin, pana se inmoaie.

Se pune o cana cu apa din apa in care au fiert rosiile. si se fierb in continuare inca cateva minute.

Se adauga rosiile pasate si se completeaza cu apa in functie de consistenta pe care o dorim supei. Tot acum se adauga si lingura de zahar, sare piper, condimente si se fierb in continuare.

Se serveste cu patrunjel proaspat.

 

TIPS-URI

1

Daca va place, puteti sa puneti smantana. E foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii