Taci si inghite

de Bunica in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2021 | 3425 vizualizari

 

Asa cum bine stiti "Taci si inghite"este un preparat culinar din zona Moldovei. Nu stiu cine l-o fi botezat,dar i se potriveste foarte bine denumirea.Nu stiu altii cum sunt,dar eu nu l-am lasat "sa-i iasa sufletul"(sa se raceasca putin).

 

INGREDIENTE

  • MAMALIGA
  • 3 masuri de apa
  • 1 masura malai
  • 1 vf. lingurita sare
  • PENTRU STRATURI
  • 200g. branza de burdur
  • 400 g. carnati de casa
  • 3 oua
  • 2-3 linguri ulei pentru prajit carnatii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun.

Cand apa clocoteste, pune sarea si malaiul in ploaie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet.

Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6 minute.

Cat fierbe malaiul prajesti carnatii si maruntesti baranza de burduf .

Pentru maruntire folosesti o furculita sau razatoarea.

Unge un vas de yena cu ulei sau unt.

Dupa 5-6 minute mesteca mamaliga cat mai vartos sa nu aiba cocoloase.

Imparte mamaliga in doua parti.

Pune o parte din mamaliga in vas.

Peste mamaliga presara branza de burduf din belsug,pune un strat de carnati.

Adauga al doilea strat de mamaliga.

Cu ajutorul unui polonic faci cuiburi pentru oua.
Eu am pus 3 oua,apoi am presarat branza de burduf.

Da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute.

Mamaliga sa se rumeneasca usor ,iar ouale sa fie coapte.

Se serveste calda.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Eu folosesc malai "Panzani" pentru mamaliga rapida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bulz "Taci si înghite"