Tagliatelle cu praz si pangratatto crocant cu porcini

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Sep 2015 | 2571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru praz:
  • 5 tulpini praz, spalate bine si tocate
  • 3 lingurite unt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • cateva crengute de cimbru
  • 1 pahar mic de vin alb
  • sare/piper
  • 500 ml supa de pui bio
  • 12 fasii Parma ham
  • Pentru tagliatelle:
  • 500 grame foi de lasagna proaspete
  • faina
  • 2 maini parmeazan ras plus extra pentru servit
  • Pentru pangratatto:
  • Cateva ciuoerci porcini uscate
  • sare/piper
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1/2 ciabatta, mai veche sau pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu praz si pangratatto crocant cu porcini:

Se incalzeste putin ulei de masline si 1 lingurita de unt intr-o tigaie. Se adauga usturoiul, cimbrul si prazul. Se amesteca astfel incat prazul sa fie invelit in ulei. Se adauga vinul, sare, piper si supa. Se acopera complet cu fasii de Parma, se acopera si se gateste la foc mic 25-30 de minute. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ciupercile si ciabatta pana arata ca un pesmet. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza usturoiul si rozmarinul pentru 1 minut, apoi se adauga pesmetul. Se prajeste pana devine auriu avand grija sa nu se arda. Se scoate pe un prosop de hartie, se indeparteaza usturoiul si rozmarinul si se lasa la racit. 

Se aseaza foile de lasagna unele langa altele. Se presara cu faina, apoi se aseaza unele peste altele. Se taie in fasii de 1,5-2 cm grosime. 

Se fierb in multa apa sarata, 1-2 minute. 

Se indeparteaza fasiile de parma din tigaia cu praz si se toaca , apoi se adauga inapoi in tigaie. Se adauga sare, piper si parmezan, plus restul de unt. 

Se scurg pastele pastrand o parte din apa in care au fiert si se adauga in tigaia cu praz, adaugand putin din apa, pentru a obtine o consistenta cremoasa. 

Se servesc pastele presarate cu pangratatto crocant si parmezan. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu praz si pangratatto crocant cu porcini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branzeturi si broccoli