Tagliatelle mare e monte

de Ksenya in Paste, 19 Aug 2019 | 3687 vizualizari

 

Pentru ca suntem in plin sezon estival si pentru ca unii prefer marea altii prefara muntele, m-am gandit sa vin cu acest preparat care combina pe ambele ,Mare e monte. Preparat italian care este renumit in intreaga lume. Ingredientele de baza, ciuperci si fructe de mare care si -l defineste ca si denumire mare -fructele de mare si munte ciupercile din padurile muntilor.
Combinatia este perfecta. Se prepara rapid si usor. Va indemn sa-l incercati.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g (o caserola) paste tagliatelle proaspete sau de care aveti
  • 250 g cocktail fructe de mare (midii,inele calamar,creveti )
  • 200 g ciuperci eu am avut galbiori de padure spalate si scurse bine de apa
  • 1-2 catei usturoi tocat
  • 5-6 rosii cherry taiate in doua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri smantana vegetala pentru gatit
  • 2 linguri rase patrunjel verde tocat marunt
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • parmezan ras dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle mare e monte:

Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste.

Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de masline

Adaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6 minute sau pana se evapora lichidul pe care il va lasa.

Adaugam rosiile, lasam la foc iute 2 minute, apoi fructele de mare si o lingura rasa de patrunjel tocat, amestecam si lasam inca 2-3 minute.

Adaugam smantana si amestecam lasam sa dea cateva clocote.

Adaugam pastele fierte al dente. Lasam 3 minute amestecam, potrivim de sare si piper.

Se servesc imediat presaram cu parmezan si patrunjel proaspat.

 

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

de preferat ciupercile sa fie de padure; daca nu aveti, se pot face si cu ciupercile gasite in comert

2

Acest preparat se poate prepara si in perioada postului cand este dezlegare la peste.

3

Puteti regla consistenta sosului folosind apa in care au fiert pastele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle mare e monte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ravioli con funghi e prosciutto di pollo