Taietei chinezesti cu bambus

de Sylvia in Paste, 21 Ian 2010 | 17116 vizualizari

 

Indragesc foarte mult bucataria chinezeasca, e plina de culoare, arome si texturi. Fac foarte des mancare chinezeasca am descoperit o multime de retete si sunt in cautare de alte si alte retete noi. Azi va impartasesc reteta aceasta:

 

INGREDIENTE

  • 100  grame de taietei chinezesti,
  • 200 grame de bambus,
  • o jumatate de morcov taiat bastonase,
  • 2 ciuperci aromate  chinezesti rehidratate ( se pot inlocui si cu alte tipuri de ciuperci ) taiate felii , 
  • o lingura ulei de masline,
  • o lingurita de amestec de  5 condimente ,
  • un varf de cutit de ardei iute maruntit,
  • o lingura de sos de soya
  • o lingurita de sos de scoici/stridii.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu bambus:

 Preparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele si bambusul, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute.

 Cand sunt legumele aproape facute adaugam taieteii chinezesti fierti in prealabil si amestecam cu grija cu o spatula. Mai lasam  2-3 minute sa se patrunga si taieteii de arome.

  Dupa ce s-au omogenizat bine, mai gustam si condimentam daca este cazul si  oprim focul. Sunt execelenti atat calzi cat si reci, eu si de data asta am pus prea mult ardei iute .

TIPS-URI

1

Legumele trebuie sa ramana al dente, sa fie fierte dar sa intampine putina rezistenta atunci cand le mestecam, sa fie usor crocante.

2

Puneti condimentele putin cate putin, in general condimentele  folosite in bucataria chinezeasca sunt foarte puternice si riscati sa obtineti o mancare prea condimentata, eu o patesc cateodata cu pudra de ardei iute :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu bambus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sylvia 1

22.01.2010, 10:08

Mihaelar63 taieteii de orez sunt putin mai pretentiosi la gatit dar cu siguranta ies minunati daca se respecta principiile de preparare.

Sylvia 1

22.01.2010, 10:09

Bucataras o sa incerc si cu zambetul sincer vb cu asa mancaruri bune in fata ca si pe site-ul acesta nu vad cine ar putea sa fie altfel decat cu zambetul pe buze si

Xandrinne 1

23.12.2014, 09:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza la cuptor