Tarta cu ardei copti, ciuperci si porumb

de oanapl in Mancare copii, 23 Feb 2017 | 4142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  • pentru umplutura:
  • 4 ardei grasi rosii
  • 1 borcan ciuperci
  • 100 g boabe porumb
  • 3 felii pastrama
  • 1 lingura ulei
  • 100 g cascaval
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 linguri pesmet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ardei copti, ciuperci si porumb:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.
Frigi ardeii apoi ii cureti de pielita si ii tai fasii. Adaugi boabele de porumb, pastrama taiata cubulete si ciupercile taiate marunt, dupa care condimentezi dupa gust, cu cimbru, sare si piper si adaugi 80 g de cascaval dat pe razatoarea mare si ouale batute. Intinzi aluatul si imbraci o tava. Intepi aluatul din loc in loc si presari pesmetul. 
Torni compozitia de ardei peste aluat si aduci marginile aluatului in centrul tartei si il strangi intre degete din loc in loc. 
Introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, apoi scoti tarta si presari cascavalul ras ramas si o mai dai la cuptor pentru 5 minute. Se serveste calda, dar si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ardei copti, ciuperci si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel pane cu telemea Delaco